Tuesday, July 7, 2009

::within 24hours::

within 24 hours!!
huh..suspen jerk ^^

ahaha..perjalanan jauh tak kurasa..kerna hatiku melonjak sama~ooppsss,terlebih sudeehh..jemputan ke annual general meeting fochuss dipenuhi dengan riang gumbira..kihkihkih..walaupon at da beginning,sume xbg kate putus..dah last minute baru dapat confirmation dr otai2 sume..aku,syud,kina,ieda,faiz dan kimi even bkn dgn 1 kereta,tapi kami berlepas dan mendarat dengan waktu yg lbeh kurng sama..rombngan cek kina sampai awal cket..huh.. a lot of story even lepak2 for only one nite!! tujuan utama perjalanan hanya nak ke AGM tuh..tp macam2 plak plan yg kuar lepas tu sehingga membawa kepada pelbagai perkara suka dan duka..hehehe..btw, malam yg seronok dan adventure!! transmormasi vs transformers..let me story from da beginning.. rombongan cek kina,faiz n kimi sampai dulu..bertemu di kedai suuupppp yg femes kat cfs nilai tuh..ak,ieda,syud n jiha(adeq kepada seseorang yg bernama ida) hehehe sampai lmbt ciket dr yg len..pekena sup!huh..emg hajat yang ingin dipenuhi..kempunan time progrm gpdp ri2 xdpt makan..!kahkah..lama tak ketemu faiz ngan kimi..ahaha..borak2 kosong(faiz seronok bercerita tentang anak-anaknye..semua mcm kagum.fuh!!faiz dh jdikkan rumahnye cm hutan rimba!!)hehe..borak,borak,borak... sampai maghrib..solat n then bersiap untuk ke AGM..at first, bile sampai di MPN tuh, rase cm malu gk..ala-ala cm uninvited guest je..huhu..btw, make it in +ve way: bdk2 tu sibuk!! takkan nk layan kami kuutt..happening bile dpt jumpa junior2 tuh..bertemakan merah!sume cm nmpak elegent..huh,kalau dulu..kami ditempat mereka..now,the tradition going to the next generation,meneruskan perjuangan yg dulu jadik perjuangan kami..erm,rase kagum tengok mereka buat kerja..well done r korang!! apatah lagi dengan advisor baru,hopefully society yg kami chenta ni still gah cm kami tinggalkan dulu n harapnye bertambah baik dgn muke2 baru.. a lot of story that we heard..yg bek..yg kurang bek..aduan itu dan aduan ni..yg tak puas hati disini,yg gembira disini dan mcm2 lagi..kami dah xpunya kuasa disitu,,hanya bantu dgn nasihat dan semangat..how the society will going,it's up to you all..! congratulation utk team korang yang bez! hehehe.. habes AGM, kami yg dtg utk bg semangat neyh dah buntu carik markas nak landing..jam dh kul 11 time tuh..at first,plan nak lepak di kedai mamak..bleh ajak bdk2 tu join skali..seakan byk lagi citer yg tak sempat nak dicerita.izat ngan naqi cm byk je stori nk dikongsi bersama...huh, bg 1 mlm emg xckup la adik2 sekalian..huhu..pikir punya pikir, tetiba muncul idea nak tonton midnite muvee..and first time gk aku kuar mlm2 begini..mcm tu gk ngan ida,kina n syud..mamat dua org tu emg xde hal aje..konpem!!tgk muvee di alamanda..kimi drive kereta ida n faiz pandu kereta kina..ak ingat, malas nak kacau daun,then aku decide utk menyertai kina n syud..beria-ria ida ngn kimi ajak aku join kereta mereka.aku ikutkan aje..thnks to Naqi yg berbesar hati antar kami sampai ke pintu kereta. then, kembara geng bermula disini..... berbaju kurung masuk ke pawagam!tgh2 malam cmtu plak tuh..sume pandang pelik kat kami..hah,lantak loorr..transformers!!huh, 2jam setengah duk dlm wayang..great muvee walaupon citer tu panjang n time tgh2 muvee tu rase cm agk boring sikit..yg pleng tak bleh blah, faiz tgk cerita tu for the second time!hebat btull faiz..siang td kuar g mid,tgk muvee tu snsorang..malam plak tgk muvee tu lagi skali tp beramai-ramai plak..huhu~hbes tonton transformers, carik lagi idea lain nak stay up (bajet cm studi jerk..ahahaha)..problem bermula bile kimi tak lepas untuk memusing kereta..kreeeettttttt..........!!!!bergesel dgn buntut kereta org lain..calar!!!!ieda dah sikit punya cuak..dah la seminngu ieda baca mentera ngan tahan telinga nk pinjam kereta tu punya pasal..die riso sesampai dimelaka nnt kena tahan telinga lagi..suasana dalam kereta straightly berubah..sonyap !! kimi cuak psl dh bikin masalah..ieda lagi cuak psl kemungkinan yg len..aku tak tau nak cakap pe..adik ieda pun dok layan perasaan..sunyi sepi..kereta kiteorng follow je kereta kina..berhenti kat petronas..waktu tu dh pukul 3.40 pg..giller! dh jdik cm burung hantu plah dh..merayap,pakai bju kurung plak tuh!aiyaakkk...muncul idea dr faiz..hilangkan kesan calar getah kat pintu kereta dgn clorox..carik 7eleven utk membeli clorox..bertungkus lumus faiz ngan kimi sental kasi ilang kesan calar tuh..seb bek bleh ilang..kesan langgar kat bumper tuh emg dah xleh nak selamatkan dh..santai kat kedai mamak jp..minum2 hilangkan tension dan mengantuk..plan bertukar..aku menyertai kina..utk cool kn suasana,kimi join aku n kina..faiz drive kereta ieda..da next destination is surau..rehat sekejap disurau sementara tunggu subuh..entah apa agaknya nasib kiteorang, jumpe plak org yg kurang siuman kat surau tu..bleh plak kena marah kat situ..bru nk lelapkan mata, org tu dah meracau..pe lg??cabuuuuttt r...duduk je kat tepi longkang,berborak lagi..haila naseb!~sampai la waktu subuh..lepas solat,kami gerak..anta faiz balik rumagh dulu..ahahah!sempat lagi singgah rumah faiz..tgk anak-anak kesayangan die..faiz memang kejam!kahkah..bela haiwan2 pelik..dah macam tmn reptilia dh umah die..hehehe... perjalanan diteruskan lg..kina dan kimi akan ke KL dan aku bersama ieda dan syud akan pulang kemelaka... malapetaka muncul lg..silap mek jalan membuatkan kiteorng trus masuk highway utk ke KL!!emg senget btuuullll~xpasal-pasal carik musibah lain..aiyaakkk~nak xnak,tawaf 1 KL la bru bleh mek highway ke seremban plak..TQ utk kina yg bersusah payah menunjukkan jalan yg lurus..ahahaha..kali ni,syud yg drive..bile tgk ieda penat...seb bek r de syud..kesian kt ieda..nak harapkan aku yg de lesen kapal terbang ni,emg mintak mahap aje la..huhu..akhirnye...selamat gk ketemu jalan pulang.ehehehe..singgah dirumah syud..mandi,isi perut dan rehatkan bdn jap...alhamdulillah,sampai melaka dgn selamat..yupp,wanna share dis pic..
bile dikenang-kenang, dh mcm2 keje giler yg kiteorng dah buat..bak kata mak, nasib baik kwn2 semua 1 kepala n jenis mcm kwn2 aku tuh..sesama susah n sesame senang..ni la kut yg bleh wt friendship aku dgn ieda, kina n syud semakin cun n hensem..kimi ngan faiz yg emg dah tau perangai kiteorng ni pun, seb bek r jenis yg cool..ahahaha..jp2..cool ke korang??hehehe~btw, nice day~ bleh gelak sensorang kalau dok ingat kesah neyh..uhuhu~within 24 hours, kita dah buat macam2 benda..n kurang dr 24jam gak, kite dah byk dpt pengajaran n pengalaman..kadang-kadang terfikir gk, kite yg create mslh sendiri n ahamdulillah, kite selesaikan dgn cara yg profesional..geng,still remember dis??? 'SOMETIMES,WE NEED PROBLEMS TO MAKE LIFE BETTER'..ak syg korang cm org gillak~

4 comments:

  1. yep...aku pun ter'drag'gg skali ikut korg walhal aku spatutnya tgh nyenyak tdo slps AGM mlm tu...tp wlaupapun, kembara kita hebatt geng..hahaha xD. kita bertemu rmai n pelbagai ragam manusia. *gosh* Kita patut wat jelajah mesia after abes blja ni...konvoii ngan kete memasing...berehat kat mne2 yg murahh(bajett tuh) janji jgn tdo within 24 hours. We got lot of things to discover dude! hehehe. Jgn risau klau x der kedai bukak..7eleven kan adew~

    ReplyDelete
  2. yupp!!tido masjid sudeehhh...kalau jumpe org gillak, kite cabot r..hahaha^^

    ReplyDelete
  3. salam kq shiema~~
    waaaaaaahhh...
    penceritaan yg detail giler!!
    kte rs sengal2 tulang kpenatan bc
    oho..pnjg agy ghupeye kesah geng gombak
    pas agm..igtkn tamat sudeyh~~ehhe

    btw, miss u guyss!!!
    mekaseh sbb dtg!
    club len senior drg xdtg pun...
    c.o.0.L (^^)
    -zulaiqa habsyi-

    ReplyDelete
  4. hehehe..semangat !!
    misz u all guys!

    ReplyDelete